Seks smakfulle brødtips til sommerens rekelag
Vi elsker reker sommerstid! Reker krever ikke mye planlegging og er ypperlig å servere gjestene på en sosial og hyggelig utekveld. Variér tilbehørsbrødet, så sørger du for at verken du eller gjestene går lei – og kanskje finner noen også en ny brødfavoritt!
Reker smaker best sammen med godt brød! Se våre brødsorter som egner seg spesielt godt sammen med reker:
Denne klassikeren har blitt foretrukket i en årrekke, og er uunnværlig til rekelaget for mange. Denne loffen bakes i form, slik at alle brødets sider har en smakfull skorpe – den er toppet med valmuefrø som setter sitt særpreg både smaksmessig og utseendemessig. Formloff brukes ofte som basisbrød til rekemåltidet, som kan suppleres med eksempel focaccia eller rustikk baguette.
2. Spiralloff
Spiralloffen herjet landet på 70- og 80-tallet, og er fortsatt en slager på festbordet. Denne loffen er bakt i en rund spesialform med riller, noe som gjør det enkelt å skjære skiver med samme størrelse. Lag delikate rekesmørbrød med denne runde, karakteristiske loffen, som er et dekorativt og velsmakende brødvalg til rekelaget.
3. Focaccia
Mange tenker på focaccia først og fremst som tilbehør til tapas, salater eller supper, men denne italienske klassikeren er et ypperlig alternativ som en av hovedpersonene sammen med rekene. Focaccia er et saftig brød som ofte er smakstilsatt med krydder og grønnsaker. Bakehusets focaccia er tilsatt oliven og rosmarin og mange foretrekker denne til rekene. Gir godt med smak! Prøv også varianten med tomat og ost som et friskt og godt alternativ.
4. Formloff - som en sandwich
Formloff er en klassiker til rekene, og dersom du skal ha med deg niste med reker, kan det være en god løsning å lage en saftig dobbelsandwich. Lettere å spise! Dette er også en variant som passer bra dersom ikke alle rekene blir spist opp. Lag deilig sandwich med reker til morgendagens lunsj - dobbelt så godt!
5. Havrebrød
Havre er en av de sunneste kornsortene vi har. Vi har flere varianter havrebrød i sortimentet vårt som det er enkelt å lage å lage god mat med, og som passer godt sammen med mange ulike pålegg. Reker er intet unntak! Lag en sommerlig skive «Gambas al ajillo» og drøm deg avgårde til sydligere strøk. Lages ofte med scampi, men blir like god laget med reker, slik vi har gjort det her.
6. Speltbrød
De fleste sverger til lyst brød sammen med rekene, men ønsker du et måltid med mer næringsstoffer og større metthetsfølelse kan det være et tips å bytte ut det lyse brødet med en grovere type brød. Grovt speltbrød er for eksempel et godt alternativ om du ønsker et rekesmørbrød på et grovt brød som gir mer energi.
Les også: Enkle tips for å få i seg nok fiber
Tips: Ha alltid noen skiver med grovt brød tilgjengelig for gjestene når du inviterer til rekelag – kanskje noen får en helt ny brødfavoritt til rekene denne sommeren!