Gambas al ajillo
over 20 min
Lunsj, Middag
Betyr rett og slett reker med hvitløk, og er en superpopulær pintxos-rett. Det sies at den har blitt laget i over 500 år! Lages ofte med scampi, men blir like god laget med reker, slik vi har gjort det her. Prøv den med havrebrød.
Ingredienser
- Havrebrød
- 150 gram reker
- To hvitløksfedd
- En rød chili
- To egg
- 3 dl olivenolje
- Sitron
- Salt
- Urter
Slik gjør du
- Bland egg, et hvitløksfedd, olivenollje, salt og noen dråper sitron i en blender til du har en jevn, gulaktig aiolikrem.
- Finhakk resten av hvitløken og rød chili og varm forsiktig i olje et par minutter
- Tilsett rekene og stek i to minutter til
- Del brødskivene i to, legg på litt aioli og reker på toppen
- Topp med valgfrie urter
Vel bekomme!