Gambas al ajillo

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Gambas al ajillo

over 20 min

Lunsj, Middag

Betyr rett og slett reker med hvitløk, og er en superpopulær pintxos-rett. Det sies at den har blitt laget i over 500 år! Lages ofte med scampi, men blir like god laget med reker, slik vi har gjort det her. Prøv den med havrebrød.

Ingredienser

  • Havrebrød
  • 150 gram reker
  • To hvitløksfedd
  • En rød chili
  • To egg
  • 3 dl olivenolje
  • Sitron
  • Salt
  • Urter

Slik gjør du

  1. Bland egg, et hvitløksfedd, olivenollje, salt og noen dråper sitron i en blender til du har en jevn, gulaktig aiolikrem.
  2. Finhakk resten av hvitløken og rød chili og varm forsiktig i olje et par minutter
  3. Tilsett rekene og stek i to minutter til
  4. Del brødskivene i to, legg på litt aioli og reker på toppen
  5. Topp med valgfrie urter

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler