Ensaladilla
over 20 min
Lunsj, Middag
Visste du at ensaladilla opprinnelig ble funnet opp av en belgisk kokk i Moskva? Med tiden er den blitt en klassisk spansk pintxo med potet, gulrot, tunfisk, majones og olivenolje.
Ingredienser
- Grovt brød
 - To bokser tunfisk
 - To gulrøtter
 - 250 gram poteter
 - 150 gram kikerter
 - 100 gram majones
 - Olivenolje
 - Salt og pepper
 
Slik gjør du
- Pakk gulrøttene inn i aluminiumfolie og bak dem i ovnen på 250 grader i 90 minutter.
 - La dem avkjøles, skrell dem forsiktig og del dem i små biter.
 - Kok potetene og del dem i like små biter som gulrøttene.
 - Legg kikertene i kokende vann i 10 sekunder før du tar dem opp og lar dem tørke.
 - Bland poteter, kikerter og gulrøtter sammen med tunfisk, olivenolje, salt og pepper.
 - Bland inn majones og la stå i kjøleskapet over natta.
 - Server rause porsjoner på brødskiva.
 
Vel bekomme!