Pepperkakekaramell
over 20 min
Bursdag, Jul
Ingredienser
Oppskriften er laget med vår ferdige «Jeg elsker deig» pepperkakedeig som du finner i MENY-butikken din.
Dette trenger du til ca.25 stk
Ingredienser til karameller:
100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl sirup, lys
1 ts vaniljesukker
Slik gjør du
For karamellene:
- Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp. Alt skal koke under omrøring i ca 10-15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.Her gjelder det å ha god tålmodighet.
- Når massen begynner å tykne og får en lysbrun farge, er den straks ferdig. Rør hele tiden. Karamellen er klar når den er seig og lysebrun.
- Nå kan du velge å ha den rett på bakepapir og settes inn i kjøleskapet, slik at den blir hard. Eller på bakepapir og la den stå i romtemperatur, slik at den blir smøraktig.
For pepperkakekaramell:
- Legg deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du skal bruke den, da blir den
enklere å kjevle ut.
Form pepperkakedeig til kuler, lag så ett lite hull. - Hullet fyller du med karamell.
- Pass på å lukke pepperkakekulen ordentlig, slik at karamellen ikke flyter ut.
- Stek de fylte pepperkakekulene på 160 grader i 9 min.
- Tips; er det karamell til overs, pakk dem inn i papir. Her kan også cellofan brukes!
For en god karamell er det vanskelig å takke nei til.
Vel bekomme!