Hummus
10 - 20 min
Frokost, Lunsj, Middag, Matpakke
Hummus er en kikertpuré med opprinnelse fra Midt-Østen som etter hvert også har blitt poulært på matbordet lenger nord. Hummus er mye brukt som dip og som tilbehør til middagen, men stadig flere bruker hummus som et godt og mettende pålegg på brødskiva.
Ingredienser
- 400 g kikerter
- Spisskummin
- Tahini
- Hvitløk
- Olivenolje
- Salt
- Pepper
- Sitron
Slik gjør du
- Skyll kikertene godt i kaldt vann og kjør dem til grov mos i en hurtigmikser.
- Tilsett en halv teskje spisskummen, 3 ss tahini, et fedd finhakket hvitløk, sitronsaft fra en halv sitron og 3 ss olivenolje.
- Kjør til en fin mos, tilsett litt vann (ca ½ dl) hvis hummusen virker veldig tykk.
- Smak til med salt og pepper.
Hvis du kjøler alt raskt ned og holder det kaldt, kan du regne 7-10 dager på kjøl. Frys ned det du skjønner at du ikke får brukt!