Hummus

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Hummus

10 - 20 min

Frokost, Lunsj, Middag, Matpakke

Hummus er en kikertpuré med opprinnelse fra Midt-Østen som etter hvert også har blitt poulært på matbordet lenger nord. Hummus er mye brukt som dip og som tilbehør til middagen, men stadig flere bruker hummus som et godt og mettende pålegg på brødskiva.

Ingredienser

  • 400 g kikerter
  • Spisskummin
  • Tahini
  • Hvitløk
  • Olivenolje
  • Salt
  • Pepper
  • Sitron

Slik gjør du

  1. Skyll kikertene godt i kaldt vann og kjør dem til grov mos i en hurtigmikser.
  2. Tilsett en halv teskje spisskummen, 3 ss tahini, et fedd finhakket hvitløk, sitronsaft fra en halv sitron og 3 ss olivenolje.
  3. Kjør til en fin mos, tilsett litt vann (ca ½ dl) hvis hummusen virker veldig tykk.
  4. Smak til med salt og pepper.

Hvis du kjøler alt raskt ned og holder det kaldt, kan du regne 7-10 dager på kjøl. Frys ned det du skjønner at du ikke får brukt!

Du er kanskje interessert i disse også?