Løksuppe
10 - 20 min
Lunsj, Middag
Løksuppe, er en fransk klassisk matrett som begynte som en rett for fattige, men som med årene har vokst i anseelse. Enkelt - og supergodt!
Ingredienser
4 porsjoner
- 4 skiver brød
- 5 stk løk
- 5 fedd hvitløk
- 2 ss rapsolje
- 1 l utblandet grønnsaksbuljong
- 1 stilk timian
- 1 ts sukker
- 2 dl revet hvitost
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Sett ovnen på 225 grader.
Skjær løken i tynne skiver. - Varm opp oljen på middels varme i en stekepanne og surr løken under omrøring til den får en fin farge. Legg hvitløken i mot slutten.
- Kok opp buljongen og ha løken over i kjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Hell suppen i fire ildfaste skåler.
- Legg på brødskivene og fordel ost over. Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få en fin farge.
Vel bekomme!