Løksuppe

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Løksuppe

10 - 20 min

Lunsj, Middag

Løksuppe, er en fransk klassisk matrett som begynte som en rett for fattige, men som med årene har vokst i anseelse. Enkelt - og supergodt!

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 skiver brød
  • 5 stk løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 ss rapsolje
  • 1 l utblandet grønnsaksbuljong
  • 1 stilk timian
  • 1 ts sukker
  • 2 dl revet hvitost
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 225 grader. 
    Skjær løken i tynne skiver.
  2. Varm opp oljen på middels varme i en stekepanne og surr løken under omrøring til den får en fin farge. Legg hvitløken i mot slutten.
  3. Kok opp buljongen og ha løken over i kjelen. Tilsett hakket timian og sukker. La suppen koke i cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
  4. Hell suppen i fire ildfaste skåler.
  5. Legg på brødskivene og fordel ost over. Gratiner suppen i ovnen til osten og brødet begynner å få en fin farge.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler