Fiskenuggets med griljermel og dip
over 20 min
Lunsj, Middag
Lag din egen panering med restebrødet - enkelt - og lag de beste fiskenuggetsene!
Ingredienser
- 4 skiver brød, vi har brukt Norsk Fjellbrød
- 400 g laksefilet
- 2 gulrøtter
- 1/2 paprika
- 1 egg
- Salt og pepper
- 1 beger rømme
- 2 ss finhakket bladpersille
- 1 ts sitronsaft
- 1/2 ts sukker
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Del brødet opp i terninger. Om brødet ikke er ordentlig tørt, kan det stekes i tørr panne i et par minutter, evt. i stekeovn.
- Kjør brødet i en kjøkkenmaskin til du får ønsket størrelse på paneringen.
- Del laksefileten i biter på ca. 5 cm.
- Pisk egg i en skål.
- Vend laksebitene først i egg, så i brødsmuler, slik at de er panerte på alle sider.
- Stek nuggetsene gylne i en middels varm stekepanne med smør.
- Vask og skrell gulrot og paprika og kutt i passende strimler.
- Lag dressing med rømme, sitron og sukker. Smak til med salt og pepper.
Vel bekomme!