Kornbrød med kremost - tomatsuppe med krutonger
over 20 min
Frokost, Lunsj, Middag
Ferskt brød er utrolig godt, men har du tenkt på at gårsdagens brød kan bli like godt? Våre Groveste Kornbrød smaker utsøkt med myk kremost og søte tomater,- gårsdagens brød blir for eksempel til hjemmelagde krutonger til tomatsuppen.
Ingredienser
Kornbrød me myk kremost og søte tomater
- Våre groveste Kornbrød
- Kremost
- Cherrytomater
- Timian
Hjemmelagde krutonger
- 4 skiver Våre groveste Kornbrød
- 2 ss olivenolje
- Et par klyper salt
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss persille, finhakket
Tomatsuppe
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 1-2 ss tomatpuré
- 500 g tomat, gode, modne plomme- eller klasetomater
- 1 boks knuste tomater
- 5 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
- 2 ts sukker
- 1 klype tørket chili, knust
- Salt
- Kvernet pepper
- Basilikum
- Parmesan
- En skvett melk, fløte eller crème fraîche
Slik gjør du
Kornbrød me myk kremost og søte tomater
- Skjær gode skiver brød. Del cherrytomater i to.
- Smør skivene med kremost.
- Topp med søte cherrytomater og friske urter.
Hjemmelagde krutonger
- Sett oven på 200°C varmluft. Skjær brødet i terninger.
- Bland sammen olje, salt, hvitløk og urter i en bolle.
- Vend brødet i blandingen og spre terningene utover et stekebrett med bakepapir.
- Stek terningene i 10 minutter. Vend krutongene et par ganger underveis til de er gylne og fine.
Tomatsuppe
- Rens og hakk løk og hvitløk.
- Skyll tomatene. Del tomatene i to, fjern stilkfestet og eventuelle harde kjerner. Grovhakk tomatene.
- Varm en skvett olivenolje i en romslig kasserolle. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir blank og myk uten å få farge.
- Tilsett tomatpuré og rør godt. Ha i hakkede tomater og knuste tomater fra boks, kraft eller buljong, sukker, chili, en god klype salt og litt kvernet pepper. Har du noen basilikumstilker, kan du legge i dem også.
- Rør alt godt sammen og kok opp. La suppen småkoke i 20-25 minutter, med lokket halvveis på.
- Hvis ønskelig kan du kjøre suppen raskt med en stavmikser, men pass på at det er litt biter igjen. Den skal være litt «chunky». Juster smaken med salt og pepper og litt sukker hvis nødvendig.
- Rør inn en skvett med melk, fløte eller crème fraîche hvis du ønsker det.
- Dryss over godt med basilikum og revet parmesan før servering. Avslutt med noen dråper olivenolje og litt ekstra kvernet sort pepper.
Vel bekomme!