Brødpudding
over 20 min
Lunsj, Middag
Enkelt å lage! Norsk husmannskost på sitt beste.
Ingredienser
4 porsjoner
- 4 tykke brødskiver
- 4 egg
- 3 dl melk
- 0,5 dl brunt sukker
- 1 ts kanel
- 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
- 50 g mandler
- 50 g rosiner
Slik gjør du
- Sett ovnen på 180 grader.
Skjær skorpene av skivene og del dem opp i biter. Pisk sammen egg, melk, sukker og kanel. Tilsett frøene fra vaniljestangen og mesteparten av mandlene og rosinene. - Legg brødbitene i en ildfast form.
- Hell blandingen over brødet og la det stå og trekke i 30 min. Hell over mer melk om det virker tørt. Dryss over resten av mandlene og rosinenen.
Stekes i 35–40 minutter. - Serveres gjerne med vaniljesaus eller vaniljekesam.
Vel bekomme!